top of page
Wil u tin verkopen? Wij kopen uw tin en verzilverd. JMT Metaalrecycling is gespecialiseerd in de aankoop van tin en verzilverd. Maak nu uw afspraak voor een gratis schatting. Bij ons wordt u steeds onmiddellijk uitbetaald. Ophaling aan huis is ook mogelijk.

Veelgestelde vragen

Hier krijg je antwoord op veelgestelde vragen.

Vind je toch niet wat je zoekt? Aarzal dan niet om ons te contacteren! 

 • Is tin nog iets waard?
  Tinnen gebruiksvoorwerpen zijn zelden verkoopbaar op de tweedehandsmarkt. Ze worden vaak niet trendy genoeg meer geacht om in de woonkamer te plaatsen. Dit maakt ze echter niet waardeloos! Sterker nog, ze kunnen per kilogram nog heel wat opbrengen! Ze worden dan gesmolten en herbruikt.
 • Waarvoor wordt tin gebruikt?
  In de industrie wordt tin gebruikt in de vorm van soldeertin voor elektronische schakelingen, zoals in onze computers en smartphones bijvoorbeeld. Soldeertin wordt echter ook gebruikt in de loodgieterij. Omdat tin zich gemakkelijk hecht aan ijzer wordt het ook vaak gebruikt als roestwerende laag in blik.
 • Wat is de prijs van tin?
  De prijs van tin varieert met de beurskoers. Daarom werken wij met dagprijzen. Naast de beursschommelingen houden wij ook rekening met de zuiverheid en hoeveelheid van uw tin. Tin is namelijk steeds vermengd met lood, antimoon of zilver. Zoals u zich waarschijnlijk wel kan voorstellen brengt een vermenging met zilver meer op dan een vermenging met lood. Bent u professioneel opkoper? Vermeld dit dan zeker wanneer u ons naar de dagprijzen vraagt.
 • Waar kan ik parkeren?
  Er zijn parkeerplaatsen voor de deur. Mochten deze toch volzet zijn is er altijd plaats op het kerkplein tegenover het gebouw. Indien u hulp wenst bij het uitladen mag u dit zeker vragen. Wij helpen u graag.
 • Waarom moet ik mijn identiteitskaart meebrengen?
  Volgens het Koninklijk Besluit houdende identificatie- en registratiemodaliteiten bij de aankoop van oude metalen van 24 mei 2011 zijn wij verplicht uw identiteitskaart te registreren. Meer weten? Klik hier om het volledige KB te lezen.
 • Hoe en wanneer word ik uitbetaald?
  Vanaf 31 maart 2024 is er een cashverbod voor het aankopen van oude metalen. Alle betalingen gebeuren dus via overschrijving. Wij betalen onmiddellijk uit. Nog voor u onze zaak verlaat staat het geld al op uw rekening.
bottom of page